Welkom > Zonnepanelen
 


 
 

Zonnepanelen

Zonnepanelen. Is dat iets voor mij?

Door de sterke prijsdaling van zonnepanelen leveren zonnepanelen een rendement van tussen de 9% en 12% per jaar op. Dit is een veel hoger rendement dan wanneer u uw geld op de bank laat staan. Door de verwachte prijsstijging van energie zal uw rendement jaarlijks zelfs gaan stijgen. Door zelfsupporting bezig te zijn met energie-opwekking, bent u zowel geld aan het besparen alswel onafhankelijker van deze energiemarkt.

Of het in uw geval ook interessant is om zonnepanelen te plaatsen, hangt af van meerdere factoren. Vanzelfsprekend moet uw dak geschikt zijn. Ook belangrijk bij de juiste keuze, is uw stroomverbruik en de afzekering van uw meterkast.

 


Het dak:

Allereerst moet u kijken of uw dak geschikt is. Een dak op het zuiden met een hellingshoek van 35 graden is ideaal. Een richting tussen het Zuidoosten en Zuidwesten en een hellingshoek tussen de 15 en 60 graden levert nauwelijks rendementsverlies op. Een systeem richten Westen en Oosten levert een rendementsverlies van ongeveer 10% ten opzichte van het Zuiden is daarmee nog steeds interessant. Een ligging op het Noorden levert te veel rendementsverlies op en wordt door ons in ieder geval niet geadviseerd. Schaduw daarentegen dient zoveel mogelijk vermeden te worden.

Stroomverbruik:

De energiewet staat het toe dat u uw volledige eigen stroomverbruik opwekt met zonnepanelen. Indien u echter meer opwekt dan uw eigen stroomverbruik, krijgt u slecht een kleine vergoeding over de "teveel" opgewekte energie. Wij adviseren u daarom altijd om niet meer op te wekken dan uw eigen stroomverbruik. Uw stroomverbruik kunt u vinden op de jaarafrekening van uw leverancier.

Zonnepanelen:

In Nederland wordt er tegenwoordig meestal gekozen voor zwarte panelen, omdat deze een mooiere uitstraling hebben dan de blauwe zonnepanelen met een chromen rand. Andere punten waar u op moet letten bij de aanschaf zijn de volgende:

* Mono- of polykristallijn panelen

* Aantal Wp per paneel

* Tolerantie van het paneel

* Garantie

* TUV-certificering


Wij helpen u uiteraard graag bij het maken van de juiste keuze hierin. U kunt uiteraard altijd contact opnemen voor een vrijblijvende afspraak. Wij komen dan graag in de avonduren of zelfs in het weekend met u ter plaatse de mogelijkheden bekijken. U kunt bellen met 06 57663187 of mailen naar info@bouwkundigadviesburonijs.nl


 
 
 
Bouwkundig Adviesburo Nijs